Opiskelu

Ympäristöteekkarikillan jäsenet ovat Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnan (ENS) alaisen ympäristö- ja energiatekniikan (YE) koulutusohjelman opiskelijoita.

Opintoneuvoja ja koulutusasiantuntija

YKIn opiskelijat voivat kaikissa opintoihin liittyvissä asioissa esimerkiksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) tekemisessä, kurssivalinoissa ja vaihto-opiskelukysymyksissä kääntyä koulutusohjelmamme koulutusasiantuntijan puoleen. Opintoneuvoja on osa-aikaisesti tiedekunnassa työskentelevä opiskelija ja tänä vuonna opintoneuvojana toimii Petra Oksa. Opintoneuvojan tavoittaa Konetalon toisesta kerroksesta huoneesta K2204 ja sähköpostitse osoitteesta ye.opiskelu.tau@tuni.fi. Päivystysajoista ilmoitetaan YKIn viikkotiedotteessa, POPissa sekä huoneen K2204 oven pielessä. Koulutusasiantuntijana toimii Anna Pitkänen (K2245).

Petra Oksa

petra.oksa@tuni.fi

TG: @poksa

Anna Pitkänen

anna.pitkanen@tuni.fi

Tenttiarkisto

YKIllä on sekä sähköinen, että paperinen tenttiarkisto. Sähköinen tenttiarkisto löytyy tästä ja sinne on kerätty useiden kurssien tenttejä. Tärkeimmistä ympäristötekniikan ja energiatekniikan tenteistä on tallessa myös paperiset versiot, jotka löytyvät kiltahuoneelta ikkunan viereisen kaapin alimmalta hyllyltä.

Tenttejä voi palauttaa kiltahuoneelle mikron vieressä olevaan tenttipalautustaskuun tai opintovastaavan sähköpostiin. Myös Exam-tenteistä tehdyt kysymyskoosteet otetaan mielellään vastaan!

Prujumyynti

YKIllä myydään opintomonisteita eli prujuja monille kursseillemme. Jokaisen periodin alussa jäsenistölle lähetetään prujutilauskysely, jonka mukaan prujuja tilataan. Ylimääräisiksi jääneitä prujuja voi tulla kyselemään killasta.

Opintokahvit

Opintokahvit ovat tapahtuma, jossa opiskelijat pääsevät juttelemaan ajankohtaisista opiskeluun liittyvistä asioista hallopedien, opettajien ja tiedekunnan dekaanien kanssa. Kahvit ovat hyvä tapa kuulla opinnoissa tapahtuvista muutoksista sekä vaikuttaa mm. kurssien toteutukseen.

Osaajaprofiilit

Osaajaprofiilit voi ladata tästä.

Opetuutorit

Opettajatuutorointi painottuu kanditutkintoon, ja se aloitetaan kevyesti jo ensimmäisenä vuonna, jolloin tavoitteena on tutustua opetuutoreihin. Toisena vuonna jakaudutaan pääainevalintojen mukaisiin ryhmiin, joissa jatketaan kanditutkinnon loppuun saakka.

Tapaamisia ryhmän kanssa on 2-4 kertaa vuodessa, ja oman opetuutorin kanssa voi sopia myös henkilökohtaisen tapaamisen.

Teemoja: pää- ja sivuainevalinnat, kesätyöt, osaajaprofiilit, CV-workshop, kandityö, maisterivalinnat, mahdollinen excu